11-02-13

Kunsttips 3/2013

 1.The happy world of Hannes D'Haese

Hannes.JPG

2.Uitnodiging voor het “Vierde Hagelands Aquarelsalon”. Hartelijk welkom !

Uitnodiging Hagelands Aquarelsalon.JPG


3. Museum M Leuven

M.JPG

4. Erfgoeddag 2013

 Heksentoren Leuven

 


 1.The happy world of Hannes D'Haese

In de recente uitnodiging voor de vernissage van Hannes D'Haese die u heeft ontvangen  wordt gesproken van vrijdag 23 februari.  Bedoeld wordt vrijdag 22 februari.  Onze verontschuldigingen hiervoor.

De tentoonstelling zelf loopt tot en met 16 maart, telkens van woensdag tot zaterdag van 14u tot 18u.

U kan bladeren in het fotoboek van deze tentoonstelling :  http://en.calameo.com/read/000062612e48555dabe69

Onze tentoonstellingskalender staat op www.galeries.nl/galerie.asp?galnr=3093.

U kan onze kunstveilingen volgen door te klikken op

Uit de pers :

Hannes D’Haese komt uit een familie van grote kunstenaars.  Zijn moeder Begga D’Haese en zijn ooms Roel en Reinhoud D’Haese hebben allemaal grote verdiensten in de Belgische kunstscène.  Zijn vader, wijlen Dr. Herman Le Compte was ook niet bepaald iemand met een low profile.  Binnen deze biotoop kon het niet anders of Hannes moest zijn weg zoeken op het publieke forum – als kunstenaar.  Deze tentoonstelling bewijst dat hij zonder schroom in de voetsporen van zijn familie kan treden :  abstract expressionisme, soms neigend naar action painting.  Een aantal werken zijn gemaakt in samenwerking met Axel Daeseleire.  Hannes D'Haese zal duidelijk niet tevreden zijn met een kanttekening in de kunstgeschiedenis - terecht.

We zouden het heel erg op prijs stellen mochten we u op deze vernissage mogen begroeten.

Vriendelijke groet,

Ludwig Trossaert

P.S. U kan onze vernissages, nocturnes en nieuwe publicaties ook volgen op twitter via "@LudwigTrossaert"


2.Uitnodiging voor het “Vierde Hagelands Aquarelsalon”. Hartelijk welkom !Uitnodiging Hagelands Aquarelsalon.JPG

Affiche 4de Hag Aq Sal klein.JPG


3. Museum M Leuven

M.JPG


M - Nieuwsbrief

14.02.2013

GEERT GOIRIS

14.02.13 >< 19.05.13

De foto's van Geert Goiris verwijzen naar een fundamentele spanning tussen perceptie en werkelijkheid, waarbij tijd en ruimte verdwijnen in het spel met vorm, abstractie, licht en diepte. Zijn beelden van architecturale ruimtes en intrigerende landschappen met sporen van menselijke aanwezigheid zijn vaak erg bevreemdend. M toont een combinatie van een diaprojectie, verschillende afdrukformaten en muurvullende monumentale prints.·         >> Geert Goiris in M

BLIJVEN KIJKEN | CE QUI NOUS REGARDE | DROPOUTS

14.02.13 >< 12.05.13

Vijftien kunstenaars aan de slag met de materie van de media. Ze zoeken het moment waarop beelden verschijnen: in de ontmoeting van twee pixels, in de introductie van een nieuwe technologie, in een manier van luisteren, in het aftasten van een medium. Ze komen waar beelden verdwijnen: door een teveel aan pixels, de democratisering van een technologie, een overweldigend geluid, een uitschakeling van het gevoel.

 

·         >> BLIJVEN KIJKEN IN M

SASKIA OLDE WOLBERS

14.02.13 >< 26.05.13

Saskia Olde Wolbers maakt fascinerende videofilms waarin beeld en woord op unieke wijze in elkaar haken. Voor elke film bouwt ze in een groot aquarium miniatuur filmsets met plantachtige vormen en architecturale constructies, die ze in close-up filmt. We zien druppelend gebladerte, monochrome decors en bewegende vormen of wezens. De videos zijn erg bijzonder omdat ze volledig analoog gefilmd zijn, zonder digitale bewerking. De trage beklijvende beelden trekken de kijker mee in een droomwereld. M toont een aantal recente video-installaties.

 


·         >> Saskia Olde Wolbers in M

OPEN M

04.02.13 >< 15.04.13

De tweede editie van Open M geeft ruimte aan talent. Kunstenaars uit de hele regio krijgen de kans om hun werk aan het grote publiek te tonen.

Ben jij een beeldend kunstenaar? Heb je een band met Vlaams-Brabant? Wil je graag tentoonstellen in M? Wacht dan niet langer en neem deel aan de tweede editie van Open M.


·         >> Open M

Getekend, Jan R.

nog tot 17.02


Jules op bezoek in M

nog tot 30.06


Sol LeWitt zaal

nog tot 12.05


M-collectie

doorlopend in M


 


See My Leuven

SeeMyLeuven zocht een antwoord op de vraag 'Hoe ziet jouw Leuven er uit?'. Meer dan 4000 foto's gaven een antwoord op deze vraag. Kom in M de 20 foto's bewonderen die de selectie haalden. Ook jij kan stemmen op jouw favoriete foto voor de publieksprijs. 

 

14.02.13 >< 31.03.13 | Gratis toegang | SeeMyLeuven


Filmprogramma Blijven Kijken

M organiseert drie avondprogramma's in het kader van de tentoonstelling Blijven Kijken | Ce qui nous regarde | Dropouts. Op de eerste avond krijg je een vertoning van Videovoid: Text van David Larcher en Not With a Bang but a Whimper door Stefaan Quix. Gevolgd door een Q&A met Stefaan Quix.

 

28.02.13 | 19:30 | Inschrijvingen


Kruip in de huid van...

Droom je ervan later acteur te worden en te schitteren in het theater? Dan is deze workshop iets voor jou. Samen met je ouders breng je de personages van onze schilderijen tot leven.

03.03.13 | 14:00 >< 16:00 | Prijzen en inschrijvingen

 

M - Museum Leuven >< L. Vanderkelenstraat 28 >< 3000 Leuven >< 016 27 29 29 >< bezoekm@leuven.be

 4. Erfgoeddag 2013

Oproep Erfgoeddag 2013

Laat uw herinnering documenteren op Erfgoeddag

Heksentoren Leuven

Koestert u ook mooie herinneringen aan een bijzondere plek in uw omgeving? Die boom waaronder u voor het eerst kuste, het schoolgebouw waar u zoveel kattenkwaad uithaalde, of het café uit uw jeugd? Welke plaats doet u mijmerend terugdenken aan die goede oude tijd?
Het Rijksarchief van Leuven en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant zoeken uw herinnering naar aanleiding van Erfgoeddag 2013.
Stuur voor 31 maart een foto van de plaats van uw herinneringmét uw persoonlijk verhaal naar rijksarchief.leuven@arch.be, of geef een foto op papier af in de leeszaal van het Rijksarchief, Vaartstraat 24 in Leuven.
Uit de inzendingen worden de meest sprekende fotoverhalen gekozen.
Het Rijksarchief en het Documentatiecentrum vullen die verhalen dan verder aan met boeken en archiefstukken (kaarten, affiches, ...) uit hun collecties.
Op de Erfgoeddag - 21 april 2013 - worden in het Rijksarchief de verrassende resultaten tentoongesteld, en een collage gepresenteerd van de fotoverhalen die de selectie net niet haalden.

Mail naar rijksarchief.leuven@arch.be of documentatiecentrum@vlaamsbrabant.be of bel naar 016-31 49 54.

Stop de tijd!

Erfgoeddag richt zich op het roerend en immaterieel cultureel erfgoed (zoals verhalen, documenten, tradities en uitdrukkingen die wij van onze voorouders overgeleverd kregen).
 
In 2013 vindt Erfgoeddag plaats op zondag 21 april met als thema 'Stop de tijd!'.
Erfgoedwerkers proberen door hun inzet de immer knagende tand des tijds zo goed en zo kwaad mogelijk een halt toe te roepen. Deze editie focust op het grotendeels onzichtbare werk àchter de schermen. Daarnaast is er vanzelfsprekend ook aandacht voor de ruimere invulling van de tijdsbeleving. Wat is tijd? Hoe en waarom maten onze voorouders tijd? Bestond er in het verleden ook al vrije tijd? En hoe werkt een horloge of zonnewijzer? Op welk moment zou u de tijd heel even willen stoppen?
 
Ontdek het programma vanaf maart op de website van Erfgoeddag. Een papieren programmabrochure vindt u in de openbare bibliotheek, de winkels van De Lijn of kan u gratis bestellen via 1700.

22:18 Gepost in Acrylschilderen, Aquarel, Film, Foto's, Kunstgeschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.